Schrijfcursus
& schrijfclub

Basiscursus creatief schrijven

Samen brainstormen, associëren, schrijven en luisteren naar elkaars werk. Schrijven over de plek waar je vandaan komt, een gedicht over iemand die je lief is, personages uitdenken en opschrijven wat ze doen als de situatie waarin ze zitten opeens vreselijk uit de hand loopt. En vooral: samen op ideeën komen, je verwonderen over wat iedereen voor moois in zich heeft en in woorden weet te vangen.

Aanmelden voor de basiscursus kan via KunstenHuis Idea. De cursus vindt op drie locaties plaats:

Soest, start maandagavond 2 oktober 2023

Zeist, start vrijdagochtend 27 oktober 2023

Bilthoven, start woensdagochtend 10 januari

Creatief schrijven: Proza en poëzie

Schrijf je graag en wil je er meer over leren? In de cursus ‘Creatief schrijven – Proza en poëzie’ ga je dieper in op de technische kant van het schrijven. Proza en poëzie worden afgewisseld, zo leer je de ene keer over metrum en rijm en de andere keer over personages of het schrijven van een flashback.
Elke week maak je thuis de tekst af waar je in de les aan begonnen bent. Tijdens de volgende bijeenkomst bespreken we die teksten, zodat je van elkaar kunt leren wat al goed is en wat nog beter kan. Aan het eind van de cursus heb je diverse gedichten en verhaalfragmenten geschreven.‘
Creatief schrijven – Proza en poëzie’ is een vervolg op de ‘Basiscursus creatief schrijven’, maar is ook goed te volgen als je de basiscursus niet hebt gedaan.

Locatie: Zeist, start 26 februari 2024

Schrijfclub

Komt een cursus niet goed uit of wil je langer met dezelfde groep optrekken? Kom dan naar de Schrijfclub, eens per maand op donderdagavond. De Schrijfclub is een plek voor creatieve ideeën, taalexperimenten, spelen met poëzie en proza, gesprekken over schrijven, boeken en taal.

Kosten: €15 per avond, aanmelden kan via het contactformulier.