Schrijfcoach

Wat kan ik voor je betekenen?

Wil je graag begeleiding bij het schrijven van je roman, kinderboek of non-fictieboek? Of heb je een kortere tekst geschreven waar je feedback op wilt? Ik denk graag met je mee over hoe ik je het beste kan helpen. Kijk hieronder voor de verschillende opties of neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Een leesrapport is een goed idee als je een eerste versie van je manuscript hebt geschreven. Hierin kijk ik vooral naar de grote lijn: is de verhaallijn duidelijk, is de spanning goed opgebouwd, zijn de personages geloofwaardig?

Je kunt hiervoor een deel van je manuscript laten lezen, zodat je weet of je op de goede weg bent, of je hele manuscript, zodat ik het hele verhaal kan meewegen in mijn beoordeling.

Voor een leesrapport over een deel van je manuscript (tot 15.000 woorden) reken ik €150,00. Voor een leesrapport over je hele manuscript maak ik graag een offerte. 

Bij het redigeren van je tekst gaat het meer om de details: zitten er geen inconsistenties in het verhaal, zijn de scènes goed opgebouwd, is het beeldend verteld? Hierbij kijk ik ook naar de structuur en de stijl.

In overleg met jou maak ik een apart document met aanbevelingen of zet ik mijn notities in de kantlijn van je manuscript.

Je kiest altijd zelf of je mijn adviezen en tips overneemt of niet. Het is jouw tekst, jouw verhaal.

De kosten hiervoor zijn €60 per uur met een minimum van 2 uur. Vooraf ontvang je een offerte met een indicatie van het aantal uren.

Misschien wil je liever dat ik meedenk over je synopsis, heb je specifieke vragen over personages of plotopbouw of wil je gewoon een uurtje brainstormen over hoe je verder kunt met je verhaal.

We kunnen dan persoonlijk afspreken (in de omgeving van Utrecht/Zeist), videobellen of via mail overleggen. Aan jou de keus!

Het tarief is in overleg, afhankelijk van je specifieke vraag.

Heb je een boodschap die je over wilt brengen, maar lukt het je niet hier woorden aan te geven? Ik schrijf graag met je mee of help je om jouw boodschap in een tekst om te zetten.