Beoordeling

Hebt u een roman of kinderboek geschreven en vraagt u zich af of het wel goed genoeg is? Dan kunt u uw manuscript naar Schrijfhof opsturen om het te laten beoordelen op sterke en zwakke punten. Ik zal het met een kritische blik lezen en aangeven waar u nog aan kunt werken op het gebied van onder andere stijl, plotontwikkeling, personages en de sfeer van het verhaal. 

U ontvangt van mij een leesrapport waarin ik op al deze dingen inga en aan de hand van concrete voorbeelden uit uw manuscript duidelijk maak wat er al goed gaat en wat er beter kan.

Waarom zou u uw manuscript door Schrijfhof laten beoordelen?

Natuurlijk kunt u uw manuscript direct naar een uitgever opsturen. Maar uitgevers zijn drukbezette mensen die al stapels manuscripten moeten beoordelen. Zij accepteren alleen de beste verhalen die ze binnenkrijgen, verhalen waar ze iets in zien. Daarom kunt u er veel voordeel bij hebben om eerst iemand kritisch naar uw verhaal te laten kijken. Hoe hoger de kwaliteit van uw werk is, hoe groter de kans dat een uitgever het zal accepteren.

U kunt uiteraard familieleden of kennissen vragen uw werk te beoordelen, maar zij zullen waarschijnlijk mild zijn in hun kritiek, want ze vinden het al bijzonder dat u een roman of kinderboek schrijft. Ook weten ze vaak niet op welke punten ze moeten letten.

Dankzij mijn ervaring als redacteur kan ik op een professionele manier uw manuscript beoordelen en zien wat er al goed is en wat u nog beter kunt doen.

Contact

Wanneer u wilt dat ik uw manuscript beoordeel, neem dan contact met mij op via info@schrijfhof.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk een e-mail van mij met de gegevens over hoe u uw manuscript kunt opsturen en hoe lang ik voor de beoordeling nodig denk te hebben.

Mocht u na ontvangst van het leesrapport nog verdere begeleiding willen, dan kan ik u ook van dienst zijn als schrijfcoach.