Auteursbegeleiding

Het schrijven van een boek is niet eenvoudig. De plot, de personages, verhaallijnen die elkaar kruisen, het moet allemaal kloppen.
En dan kunnen er ook nog andere vragen zijn. Hoe kan de spanning het beste opgebouwd worden, bijvoorbeeld. Welke boodschap moet het verhaal uitdragen - en hoe kunt u ervoor zorgen dat die boodschap er niet te dik bovenop ligt?

Om dit soort dingen goed uit te werken, kan het prettig zijn als er tijdens het schrijven al iemand is die met u meedenkt. Wellicht kunt u zo voorkomen dat het verhaal vastloopt of dat u uiteindelijk grote gedeeltes moet herschrijven. 
Daarom bied ik begeleiding op maat aan, zodat eventuele problemen al in een vroeg stadium opgespoord worden en u tijdens het schrijven kunt overleggen over de mogelijkheden en moeilijkheden die het verhaal biedt. 

Mogelijkheden

Hoe de begeleiding precies vorm krijgt, overleggen we samen. Dit hangt namelijk helemaal af van uw eigen wensen. Wilt u dat er kritisch naar uw verhaalopzet gekeken wordt of vindt u het handig als u van tijd tot tijd feedback krijgt over bepaalde fragmenten van het verhaal?
Misschien wilt u liever eerst het verhaal helemaal schrijven en heeft u mijn hulp nodig bij een of meerdere herschrijfrondes. 

Hoe werkt het?

Eerst zal ik een deel van uw manuscript, maximaal vijftien pagina’s, proeflezen om te zien of het genoeg potentiële kwaliteit heeft. Deze proeflezing kost u niets en is van beide kanten geheel vrijblijvend.

Na de proeflezing ontvangt u van mij een kort verslag met de belangrijkste knelpunten. Dan bespreken we ook de nadere details van de begeleiding en hoe ik u het beste van dienst kan zijn.

U kunt zich voor begeleiding aanmelden via info@schrijfhof.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op om met u te overleggen over de verdere gang van zaken.